Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър 7/8 твОрлин Тодоров, софтуерен инженер, автор на книгата

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Кадър 7/8 твОрлин Тодоров, софтуерен инженер, автор на книгата
Коментари Харесай

Софтуерен инженер: Семейство с доход 3000 лева, плаща 1 600 лева данъци в България

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Кадър 7/8 тв

Орлин Тодоров, софтуерен инженер, създател на книгата " България 0.5 ", разяснява по телевизия 7/8 приходите на фамилиите в България по отношение на данъчната система:

 

" След моите изследвания открих, че в никакъв случай в историята на света, семейство с приход, колкото е междинният в България, еквивалентен по покупателна дарба, не е плащало толкоз доста налози и осигуровки. Просто не се приказва за това. Хората чуват от техни близки в чужбина какъв брой са им високи налозите, само че това не е тъй като тук са ниски, а тъй като там налозите са по-прозрачни.

Те са тематика на политически спор. Хората сами си дефинират какъв брой дължат на страната в края на годината. Получават назад, в случай че нещо са надплатили. Тук в България налозите са доста непрозрачни. Тук в магазина не написа какъв брой налог си платил Данък добавена стойност. В Германия най-малко го написа настрана на касовата записка - 20 евро ти е ДДС-то. В Съединени американски щати пък въобще Данък добавена стойност не е включено в цените.

Данъчно-осигурителната тежест за едно семейство с две деца в България с приход приблизително 3000 лв., е 47% - осигуровки за сметка работодателя, на служителя, налог приход физически лица, излишък Данък добавена стойност, осигуровки за сметка на служителя, акцизи и други, общо около 1600 лв.. "  
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР